Copilul este cel mai scump si cel mai dorit cadou ce ni-l ofera viata. Sanatatea orala a acestora este un factor esential al starii de bine. Spre regret, am constatat ca In majoritatea cazurilor parintii se adreseaza cu copiii la medicul stomatolog doar In cazul durerilor acute. Prin acest articol Incercam sa transmitem parintilor importanta tratamentului si a profilaxiei dentare la copii. Cum putem preveni aparitia cariilor dentare la copii? Periajul dentar zilnic Cel mai important element al unei igiene orale corecte este spalatul dintilor de minim 2 minute, dimineata si seara. In primii ani este important ca periajul dintilor sa se realizeze alaturi de Intreaga familie, data fiind tendinta copiilor de a imita parinitii, punIndu-se astfel baza deprinderii unor obiceiuri corecte si sanatoase. Periuta si pasta de dinti se recomanda a fi alese In functie de vIrsta copilului. Sigilarea profesionala in cabinetul stomatologic Aceasta procedura prezinta o serie de avantaje majore: -    este o procedura rapida si fara durere -    se foloseste atat la dintii temporari cIt si la cei permanenti -    reduce In proportie de 80% aparitia cariilor. Fluorizarea: -    diminueaza sensibilitatea dentara -    asigura remineralizarea dintilor In cazul In care aceste metode de profilaxie a cariei au lipsit, cu atIt mai mult igiena In conditiile de casa, cu siguranta la acesti copilasi se vor diagnostica cariile. Un rol deosebit de important Il are alimentatia echilibrata cantitativ si calitativ. Regimul alimentar al gravidei si al mamei care alapteaza trebuie sa aiba o valoare calorica corespunzatoare si sa fie bogat In vitamine si minerale: laptele si derivatele sale, carne, oua, peste, fructe, legume. Fructele si legumele crude prin continutul lor de fibre stimuleaza functia masticatoare si secretia salivara, facilitInd autocuratirea. Urmarile pierderii precoce a dintilor temporari In cazul pierderii premature a dintilor frontali temporari exista pericolul instalarii unor obiceiuri vicioase de Interpunere a limbii sau a buzelor In spatiile interdentare, acestea ducInd la perturbarea echilibrului arcadelor dento — alveolare In aceasta zona, cu grave prejudicii estetice.Copilul este cel mai scump si cel mai dorit cadou ce ni-l ofera viata. Sanatatea orala a acestora este un factor esential al starii de bine. Spre regret, am constatat ca In majoritatea cazurilor parintii se adreseaza cu copiii la medicul stomatolog doar In cazul durerilor acute. Prin acest articol Incercam sa transmitem parintilor importanta tratamentului si a profilaxiei dentare la copii.
Importanta tratamentulu dentar la copii
cabinet stomatologic sector 2
ACASA         SERVICII         PRETURI         GALERIE FOTO         PROMOTII ACTIVE        PARTENERI ONLINE       CONTACT
dentist-zona-mosilor cabinet-dentar-sector2 cabinet-stomatologic-sector-2
PARTENERI ONLINE    l    Web design: www.raspberry-ketones.com
cabinet dentar cabinet dentar bucuresti cabinet dentist bucuresti dentist bucuresti
Str. Rumeoara 27, sector 2, Bucuresti, Tel: 0747.410.000, Tel/fax: 0314.053.242, E-mail: dentalisart@yahoo.ro
Informatii utile:
Stomatologie copii    l    Tipuri de coroane dentare    l    Importanta vizitei la stomatolog  Implantul dentar    l    Albirea dintilor   l   Ce este tartrul dentar?